HTML

B29gasztro

Beszélgessünk az élet egyik legnagyobb élmény- és örömforrásáról az étkekről. Ha közben jó étvágyunk lesz, az egészséges, önmagában nem hizlal. A többire meg vigyázunk. Ügyesen, okosan, finomat! Jó étvágyat!

Friss topikok

  • Tina Recept: Kedves Gábor, Itt tudod blogotodat csatlakozni hozzánk: http://www.osszesrecept.hu/szerepelj-a-l... (2014.06.17. 14:39) B29....Ki vagyok én?
  • B29gasztro: @BigPi: A sertésborda a sertéskaraj étlapokon, szakácskönyvekben megjelenő hivatalos elnevezése. T... (2014.03.09. 08:05) Szombat

Címkék

"Hiperfinom" elmélkedés

2014.05.22. 14:00 B29gasztro

Olvasom, hogy az élelmiszergyártók -már a kifejezés is durva - milyen módszereket alkalmaznak, hogy az általuk gyártott termék rabjává tehessenek. Logikus, így lehet nagy üzletet csinálni. Az viszont durva, hogy hihetetlen mélységű kutatási eredményeket felhasználva "etetnek" minket persze akaratunk ellenére. Ősi ösztöneinket, tudatalatti működésünket kihasználva, mint a zombik vesszük, esszük a termékeket, amire többnyire a "humán takarmány" kifejezés a helyes, ugyanakkor álmodozunk a normális testalkatról és esetenként vásároljuk a fogyókúrás csodaszereket vagy időnként kínozzuk magunkat különféle fogyókúrákkal.

Olvasom, hogy sok alkotóelemből álljon, ami finom akar lenni, megfelelő zsír/szénhidrát/só/cukor arány...stb.. ez még természetes, de, hogy milyen anyagok kerülnek ezekbe az ételekbe, csak, hogy legközelebb is megvegyük, az durva. És már nem csak a nátrium glutamátról van szó.

És olvasom, hogy hagyományos módszerekkel nem is lehet elérni olyan "hiperfinom" ízeket, mint, amit a tudomány kikever. Akkor ez a gasztro-kábítószer kategória?! Kb. az. A természet nem kínál hasonlóan tömény hiperfinomságokat, "csak" finomságokat. Az ember kikutyulta a finomnál is finomabbat azaz a legjobbnál is jobbat. És tényleg kívánja az ember. Én, mint régi KFC-függő ezt tudom. Csak ránézek az "öreg"képére és, mit a zombi, elindulok a legközelebbi egységük felé, ahol megkaphatom az agyamnak ideálisnak tűnő, amúgy hosszabb távon halálos dózisú transzzsír/só/cukor koktélomat.

Na, megyek főzök valami fűrészporízű otthonit...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://b29gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr966195094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása