Madridban jártunkban ismerkedtem meg a callos (ejtsd kaljosz) nevű étellel, ami igazából nem is annyira ismeretlen nekünk magyaroknak. Ilyen tartalmas ételt nem könnyű kitalálni- gondolhatnánk- a gyakorlatban viszont érdekes módon nem így tűnik. Lehet, hogy a zöldségek könnyítik ilyen erővel, de igen jól fogyasztható, kellemes, de azért eléggé tartalmas étel. Végül is egy körmös pacal- zöldségekkel (sárgarépa, csicseriborsó, paprika, paradicsom), kolbásszal, véres-hurka karikákkal, baconnal.
Madridban alig tudtam megenni egy nem túl nagy adagot, pedig az alföldi "telimélytányéros" pacalokon (abban is köröm - köret nélkül, csak kenyérrel) edződött gyomrom látott már egyet, s mást. Aztán itthon megfőztem többször nagy sikerrel, de azt hiszem jóval könnyebbre hangolva- és isteni finom. Olyanok is megkóstolták, akikről nem gondoltam (lehet, hogy ők sem) és ízlett. És lesz még....