Minden elismerésem az anyukáké, nagymamáké, akik többfogásos ebédeket, vacsorákat sütnek-főznek a család apraja-nagyjának. Nem kis munka, jobb, ha mindenki tudja. És ezt nem csak azért mondom, mert ma - nők napja - van, hanem, mert tapasztalom.
Boldog nőnapot minden nőnek!
A mai menü palacsintasütéssel kezdődött. Aztán bevásárlás. A marha lábszár helyett marha lapockát vettem és persze gyönyörű szűzpecsenyét. A Spaar húsos részlege nekem kifejezetten szimpatikus. Tudom, hogy a saját húsüzemükből kapják az árut és látom, hogy szép. Nincsenek olyan gyanús dolgok, mint más multinál, hogy vizesen tocsog a hús, vagy, hogy lefújják ezzel-azzal (vettem én már pirosra színezett marhahúst, egyszer!, régen máshol). A kedvenc zöldségesemnél a Damjanich utcában pedig friss kaprot is kaptam. Ez azért feldobja a palóclevest. Aztán 3-tól keményen 7-ig... A leves... a belevalók külön főzve, hogy puhaságra stimmeljen, aztán a szűz pácolás, a köretek elkészítése és a Gundel tölteléke, aztán a csokimártás. Aztán élesben... a levest szépen díszíteni tejföllel, aprított kaporral és díszítő kis kaporággal. Jól nézett ki. Aztán irány a konyha. A szüzeket forró olajban sütni-2-3 percig, majd be a sütőbe 15 percre, közben a pirított burg...külön serpenyőben és még a melegített tányérok, rá a zöldség és rizsköret. A szüzeket elvágva látni, hogy nagyon rózsaszín még, úgy, hogy átpirítom még ....adagolom a köretet, kész a hús...futás be. Kis íz-átkötésnek', meg, mert ez van -kis kaporágat tettem a zöldségesrizs tetejére. ... Aztán a Gundel be a sütőbe... melegíteni a csokikrémet is...porcukor...tálalás...
Ennyi a vacsi főzés.
Jó étvágyat!