HTML

B29gasztro

Beszélgessünk az élet egyik legnagyobb élmény- és örömforrásáról az étkekről. Ha közben jó étvágyunk lesz, az egészséges, önmagában nem hizlal. A többire meg vigyázunk. Ügyesen, okosan, finomat! Jó étvágyat!

Friss topikok

  • Tina Recept: Kedves Gábor, Itt tudod blogotodat csatlakozni hozzánk: http://www.osszesrecept.hu/szerepelj-a-l... (2014.06.17. 14:39) B29....Ki vagyok én?
  • B29gasztro: @BigPi: A sertésborda a sertéskaraj étlapokon, szakácskönyvekben megjelenő hivatalos elnevezése. T... (2014.03.09. 08:05) Szombat

Címkék

Utóirat

2014.03.08. 00:59 B29gasztro

Minden elismerésem az anyukáké, nagymamáké, akik többfogásos ebédeket, vacsorákat sütnek-főznek a család apraja-nagyjának. Nem kis munka, jobb, ha mindenki tudja. És ezt nem csak azért mondom, mert ma - nők napja - van, hanem, mert tapasztalom. 

Boldog nőnapot minden nőnek!

A mai menü palacsintasütéssel kezdődött. Aztán bevásárlás. A marha lábszár helyett marha lapockát vettem és persze gyönyörű szűzpecsenyét. A Spaar húsos részlege nekem kifejezetten szimpatikus. Tudom, hogy a saját húsüzemükből kapják az árut és látom, hogy szép. Nincsenek olyan gyanús dolgok, mint más multinál, hogy vizesen tocsog a hús, vagy, hogy lefújják ezzel-azzal (vettem én már pirosra színezett marhahúst, egyszer!, régen máshol). A kedvenc zöldségesemnél a Damjanich utcában pedig friss kaprot is kaptam. Ez azért feldobja a palóclevest. Aztán 3-tól keményen 7-ig... A leves... a belevalók külön főzve, hogy puhaságra stimmeljen, aztán a szűz pácolás, a köretek elkészítése és a Gundel tölteléke, aztán a csokimártás. Aztán élesben... a levest szépen díszíteni tejföllel, aprított kaporral és díszítő kis kaporággal. Jól nézett ki. Aztán irány a konyha. A szüzeket forró olajban sütni-2-3 percig, majd be a sütőbe 15 percre, közben a pirított burg...külön serpenyőben és még a melegített tányérok, rá a zöldség és rizsköret. A szüzeket elvágva látni, hogy nagyon rózsaszín még, úgy, hogy átpirítom még ....adagolom a köretet, kész a hús...futás be. Kis íz-átkötésnek', meg, mert ez van -kis kaporágat tettem a zöldségesrizs tetejére. ... Aztán a Gundel be a sütőbe... melegíteni a csokikrémet is...porcukor...tálalás...

Ennyi a vacsi főzés.

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gundel vacsora szűz palócleves b29 palócgulyás

A bejegyzés trackback címe:

https://b29gasztro.blog.hu/api/trackback/id/tr595849359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása